Piureul de dovleac este baza toamnei! Adăugați morcovi și cartofi în acest piure tipic de toamnă, adăugați un praf de cimbru și veți obține o garnitură pentru felul principal. Pregătind acest piure, veți prinde doi iepuri dintr-o lovitură – veți pregăti un terci delicios pentru cei mici, iar restul familiei se va bucura de o garnitură perfectă.
Ingrediente
½ cană de dovleac feliat
¾ cană morcov feliat
¾ cană cartofi feliați
1 lingură de ulei de măsline
½ lingură de cimbru
Mod de preparare
Puneți legumele curățate și în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și gătiți. Când legumele sunt suficient de fierte , transferați-le într-un blender, adăugați ulei de măsline și cimbru și mixați bine. Dacă consistența este prea groasă, adăugați restul de apă obținută de la fiertul la aburi și mixați din nou.