Creșteți acasă un optimist. Este posibil!

20. sep'18
Creșteți acasă un optimist. Este posibil!

Știați că optimiștii trăiesc mult mai mult decât restul populației lumii? Cu toate acestea, a fi optimist nu înseamnă doar a trăi mult. Dacă reușiți să educați un copil să fie o persoană fericită, el va avea o stare de sănătate mai bună, dar și un psihic sănătos. Avem 6 sfaturi pentru dvs., datorită cărora și dvs. veți avea un mic optimist alergând prin casă.

Nu există o formulă perfectă pentru creșterea unui copil, dar toți părinții urmează sfaturile experților, părinților, cunoscuților sau propriei intuiții. Copiii care văd paharul pe jumătate plin în loc să fie pe jumătate gol, se simt mai ușor în viață și depășesc provocările cu o mai mare încredere în sine. Vreți ca copilul dvs. să fie fericit și să zămbească ca soarele? Citiți mai departe.

Nu vă mai plângeți

Imaginați-vă situația traficului de dimineață, când duceți copiii la școală sau la grădiniță. De câte ori vă aud cei mici plângându-vă că nu veți ajunge niciodată la timp? Sau alt scenariu - este sâmbătă și știți că aveți o grămadă de treburi casnice, plus coacerea unei prăjituri pentru musafirii de duminică și scrisul temelor cu cei mici. Din nou, nu puteți ține pasul iar cei mici se țin după picioarele voastre, așa că doar vă plângeți și îi certați. Vă place sau nu, concentrarea asupra gândurilor negative este un exemplu clasic de pesimism.

Cu toate acestea, cu cât vă plângeți mai mult, cu atât mai multe gânduri și modele de comportament similare sunt transmise copiilor dvs. Încercați să ajustați treptat cursul gândurilor și priviți puțin pozitiv lucrurile neplăcute. Poate că ești blocat în trafic și nu poți ajunge la grădiniță exact la opt, dar asta îți oferă mai mult timp de petrecut cu copiii tăi. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, vorbiți cu copiii dvs.și cu partenerul despre lucrurile bune și rele care vi s-au întâmplat în timpul zilei și concentrați-vă pe cele bune.

Vychova optimista

Mai puțin este uneori mai mult

Atribuirea copiilor cu o serie de sarcini, de la a face patul la curățarea întregii case, când între timp trebuie să se spele pe dinți și să se îmbrace, este nerealist și, de fapt, complet ineficient. Când atribuiți sarcini, concentrați-vă doar pe una, maxim două. Veți vedea că cei mici nu vor fi frustrați de neîmplinirea dorințelor părinților, dimpotrivă. Cu cât le oferiți mai puține sarcini, cu atât vor fi bucuroși să vă spună mai devreme că au făcut-o.

Puneți puțin mai multă încredere copiilor, pentru care vă vor mulțumi și ei vor simți că nu și-au dezamăgit părinții, ci i-au făcut fericiți. Dacă vreți ca micuții dvs. să vă ajute la treburile casnice, gândiți-vă și la ce treburi îi atribuiți fiecărui copil. Copiii de doi ani își pot aduna jucăriile, cei de trei ani deja pot pune rufele murdare în mașina de spălat, iar cei de cinci ani vă vor ajuta să duceți gunoiul. Nu supraestimați copiii și tratați-i într-un mod adecvat vârstei, chiar și în treburile casnice.

Nu-i forțați, dar...

… lăsați-i uneori să riște. Copiilor nu le este frică de jenă și eșec așa de mult ca și părinții, care în mod natural vor să-i protejeze pe copii de experiențe neplăcute. Copiii sunt deschiși să încerce lucruri noi și la fel de repede pe măsură ce învață lucruri noi, își construiesc prietenii. Cu toate acestea, dacă le este frică de patinaj și nu vor nici măcar să parcurgă  potecă sus deasupra râului, nu-i forțați, le poate provoca traume. Cu toate acestea, toată frica pe care o trăiește un copil provine în mare parte din mentalitatea părinților. Prin urmare, încercați să vă relaxați puțin și lăsați copiii să doarmă cu prietenii lor, duceți-i într-o excursie școlară fără ca voi ca supraveghetor și, dacă doresc, lăsați-i să meargă pe peretele de cățărat. Chiar merită pentru fericirea și bucuria din ochii copiilor.

Detstvo optimista

Măsoară de două ori, taie o dată

Învățați copiii să fie responsabili pentru cuvintele lor. Pot răni mult mai mult decât ar părea la prima vedere. De câte ori vi s-a întămplat ca copilul dvs. să ajungă de la școală plângând sau având o experiență neplăcută? Nu puteți da timpul înapoi, dar măcar învațați copiii să reacționeze la lucruri cu perspectivă. Dacă simt nevoia să răspundă sau comenteze imediat cuiva, opriți-i și explicați-le frumos că trebuie să se gândească la cuvintele lor înainte de a le putea spune.

I-a spus un coleg de clasă fiicei dvs. că are părul ridicol de creț sau că este înaltă ca o girafă? În loc de o izbucnire de furie, plâns sau de pârât, el poate reacționa și așa: „Ei bine, în primul rând, nu sunt așa de înaltă, lasă vă vei crește și tu”. Și în al doilea rând, nu este deloc frumos să spui așa ceva unui prieten.” În cele mai multe cazuri, cealaltă parte își va cere scuze și copilul dumneavoastră se va simți bine în ceea ce privește comportamentul său.

Nu lăsați eșecul să vă doboare

Eșecul la școală poate răni, mai ales dacă micuțul dvs. este în clasa întâi și rămâne în urmă colegilor săi la o materie sau sport. Explicați-le că toată lumea a început într-un fel sau altul și mulți colegi de clasă sunt în aceeași situație. Amintiți-le cum s-a luptat cu cititul și i-a fost teamă că nu va învăța niciodată, dar acum se descurcă foarte bine. Recunoașteți propriile eșecuri în fața copiilor, adânciți-vă puțin în trecut și recunoașteți-le că nici dvs. nu v-ați descurcat atât de bine la matematică la început, dar că se va îmbunătăți în curând. Încurajați-i și sprijiniți copiii cât mai des posibil. Nu răsplătiți eșecurile cu țipete, ci cu mângâieri iubitoare și conversație.

Ako vychovat optimistu

Nu înfrumusetați realitatea

V-ați mutat într-un oraș nou, așa că micuțul dvs. a trebuit să schimbe școala? Este foarte posibil ca elevul dvs. harnic să vină acasă de școală plângându-se că nu are prieteni. Nu-i dați speranțe false și nu-i spuneți că a avut mulți prieteni la fosta lui școală, așa că, cu siguranță își va găsi și aici. Optimismul se referă mai mult la gândirea realistă decât la gândirea optimistă, și cu cât ai mai multe speranțe într-un copil, cu atât el poate fi dezamăgit mai repede.

Prin urmare, pregătiți-vă copiii pentru realitatea lumii, datorită căreia vor învăța să se confrunte cu diverse probleme. Nu-i țineți într-o bulă de bumbac doar pentru că vreți să-i protejați de capcanele lumii. Explicați fiului sau fiicei dvs. că este dificil să se mute într-un loc nou și să o ia de la capăt și că lucrurile durează puțin mai mult timp. Copilul va înțelege o astfel de explicație și după ceva timp vă va cere să-l duceți la locul de joacă unde poate întâlni noi prieteni.

Cu siguranță cunoșteți și oameni din jurul dvs. care sunt mereu într-o dispoziție bună și viața le merge bine. Asigurați-vă că și copiii dvs. au o copilărie fericită și o viață frumoasă, plină de gânduri optimiste.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.