A sosit vremea oliței!

09. ian'19
A sosit vremea oliței!

Fiecare părinte visează să-și ia rămas bun de la o cantitate nesfârșită de scutece și de schimbatul scutecelor. Dar când va sosi ziua mult dorită când copilul dvs. va descoperi în sfârșit magia oliței și se va cere singur? Avem răspunsuri la toate întrebările dvs. legate de scutece și oliță.

Chiar înainte de a începe să vă învățați copilul la oliță, ar trebui să știți că nu există un răspuns corect la întrebarea când este momentul potrivit. Unii copii sunt pregătiți la vârsta de 18 luni, alții nici măcar la vârsta de trei ani nu simt asta. Cu toate acestea, ca și în multe alte aspecte ale educației, trebuie să urmăriți comportamentul copilului și el vă va spune singur că ziua Z este în sfârșit aici.

Când este momentul potrivit?

Din când în când, micuțul dvs. începe să se ascundă suspect în colțuri sau în spatele mobilierului, unde doar se ghemuiește? Este foarte probabil să aibă nevoie pur și simplu să facă treaba mare și să fie bine conștient de asta. În astfel de cazuri, aveți întotdeauna o oliță la îndemână și oferiți-o copilului. Într-o zi cu siguranță nu o va refuza. Un alt semnal la care trebuie să fiți atenți este atunci cănd micuțul dvs. vă cere schimbarea scutecului - vă anunță că nu se mai simte confortabil să alerge prin casă cu un scutec ud și murdar.

Copiii vor intra treptat în ciclul adulților, pe care cu siguranță îl veți observa când schimbați scutecele. Acestea vor fi pline din ce în ce mai rar, ceea ce indică faptul că micuții știu deja să „țină” aceste nevoi. Dacă micuțul dvs. nu arată niciunul dintre semnalele menționate mai sus, dar credeți că este suficient de mare pentru a merge la oliță, nu disperați. Nimeni nu cunoaște un copil mai bine decât propriul părinte, iar când va veni momentul potrivit, cu siguranță nu-l veți rata.

Nocnik babatko

Fetiță vs. băiețel

Cum să învățați fetița și cum să învățați băiețelul să facă pe oliță? Poate că la prima vedere această întrebare va părea inutilă, dar trebuie să vă amintiți că fetițele și băieții fac pipi diferit și această diferență necesită o abordare ușor diferită. Deoarece fetițele stau jos în timp ce fac pipi, vor învăța mai repede decât băieții. Cu toate acestea, este important să alegeți olita potrivită, adică una care să semene cu un fotoliu atunci când stau jos. Picioarele ar trebui să atingă podeaua în timp ce fac pipi, iar genunchii trebuie să fie ușor depărtați, datorită căruia mușchii pelvieni se vor relaxa și treaba mică va merge mult mai ușor. Un obicei pe care fetele ar trebui să îl adopte încă de la început este ștergerea după folosirea oliței, întotdeauna din față spre spate.

La băieți, acest proces de învățare la oliță poate dura puțin mai mult, deoarece fac caca și pipi treptat în diferite poziții. Tocmai de aceea este important ca băieții să aibă un model masculin în gospodărie, de la care să „copieze” cum să facă pipi corect. Cu toate acestea, băieții încep la fel ca fetele, adică în șezut. Nu vă așteptați ca imediat după prima încercare reușită în poziție șezând, micuțul dvs. să stea lângă wc și să facă pipi „pe un bărbat”. Totul are timpul său și nu este diferit nici în cazul mersului la oliță.

Atenție la reacțiile părinților

Poate că va părea un lucru nesemnificativ, dar chiar și reacții de genul „pfu, pute” sau diverse grimase pot descuraja copiii să nu folosească olița. Încearcați să-i laudați și să-i încurajați pe cei mici, nu vă prefaceți că treaba mare sau mică este ceva rău, murdar și urât mirositor. Dacă copilul urinează în scutec sau pantaloni, ar trebui să i se explice că există o altă variantă și că data viitoare poate încerca să stea pe oliță în schimb. Mulți copii deja la această vârstă găsesc inconfortabil senzația de pantaloni umezi, iar dacă le oferiți opțiunea oliței, este foarte probabil să o aleagă.

Nocnik beaba

3 sfaturi pentru o învățare mai rapidă

  • Acordați atenție lucrurilor mici precum alegerea oliței. Copiii sunt motivați de olițele care emit melodii după ce fac pipi sau o caca.
  • Nevoia copiilor de a merge la toaletă este adesea acută, așa că preferați hainele pe care copiii le pot da jos ei înșiși, adică pantaloni elastici sau rochii.
  • Odată ce începeți antrenamentul la oliță, uitați de scutece în timpul zilei. În timpul învățării pot avea loc câteva accidente, dar chiar și datorită lor, copiii învață să folosească toaleta mai repede.

La fel ca tot ceea ce învățăm în viață, antrenamentul la olita poate lua timp copiilor. Înarmați-vă cu răbdare, bună dispoziție, laudă și ceea ce este cel mai important dintre toate - o oliță drăguță care să motiveze copiii!

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.