În ultimii ani sfecla roșie a cunoscut un adevărat boom în rândul mamelor moderne. Atrage copiii prin culoarea sa, dar părinții vor descoperi cu siguranță multe beneficii în ea. Sfecla roșie are efecte detoxifiante, protejează corpul împotriva cancerului, scade tensiunea arterială, susține performanțele sportive mai bune, iar femeile însărcinate ar trebui să o includă și în alimentația lor - sfecla roșie reduce riscul de malformații de dezvoltare la copiii nenăscuți.
Ingrediente
- 1 sfeclă tăiată cubulețe
- 2 căței de usturoi
- 1 conservă de năut
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 linguri de pasta de tahini
- ¼ cănă de ulei de măsline
- sare după gust
Mod de preparare
Puneți sfecla roșie și usturoiul în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 2 și gătiți. Apoi puneți aceste ingrediente într-un blender, adăugați ingredientele rămase și mixați. Adăugați mai mult ulei sau sare după cum este necesar și mixați până când compoiția seamănă cu piureul. Serviți hummus de sfeclă roșie ca garnitură cu legume, dar și cu carne.