Revenirea în formă dupa naștere? Știm cum se poate face!

16. mar'17
Revenirea în formă dupa naștere? Știm cum se poate face!

A fi o mamă bună și a fi în formă în același timp, poate părea ceva imposibil. Micul dvs. bebeluș are cea mai mare nevoie de dvs. din lume. Vreți să mergeți la sală, dar gândul de a vă lăsa copilul singur vă rupe inima. La urma urmei, abia aveți timp să vă spălați părul. Să nu mai vorbim de sport. Vestea bună este că micuțul dvs. vă va ajuta să reveniți în formă.

Vedetele de la Hollywood pot naste si într-o luna pot fugi de paparazzi cu burta plată. De parcă nu ar fi fost niciodată însărcinate. Totuși, realitatea este că mama obișnuită nu are în preajma ei o echipă de bone, un bucătar personal, un antrenor, un specialist în nutriție și o femeie de curățenie. Așa că, să nu aveți așteptări nerealiste. Cu toate acestea, veți lucra încet spre obiectivul dvs.

Uitați de diete

Să ții o dietă imediat după naștere nu este o idee bună. Sarcina este epuizantă fizic și psihic pentru organism. Aveți nevoie de nutriție și nu uita că și alăptarea vă poate afecta. Știați că alăptarea în sine vă ajută să slăbiți? Lăsați dietele de slăbit deoparte, acestea vă vor face mai mult rău decât bine.

Alimentația sănătoasă nu este o dietă. Multe mame uită adesea să mănânce. În loc de o masă completă,  mănâncă o bucată de ciocolată pentru a-și menține energia. Produse de patiserie, prăjituri și altele lucruri nesănătoase. Dacă vreți să fiți în formă și să aveți un copil sănătos, trebuie să vă gândiți la dvs. Aveți întotdeauna pregătit un ulcior cu apă și beți cel puțin 2,5 litri de apă pe zi. Din alimentația dvs. nu trebuie să lipsească fructele, legumele, proteinele, grăsimile și carbohidrații de înaltă calitate. Alimentația de calitate și echilibrată vă va ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă. Nu vă stresați deloc pentru calorii.

Cvičenie po pôrode

Începeți să faceți exerciții când vă simțiți bine

Fiecare sarcină și naștere este diferită. Unele mămici aleargă deja a doua zi după naștere, altele nu se pot ridica din pat fără ajutor timp de câteva săptămâni după naștere. Șase săptămâni ar trebui folosite în principal pentru regenerare, dar dacă ați avut o naștere bună și vă simțiți bine, puteți începe exerciții ușoare. Activitatea fizică chiar ajută la atenuarea depresiei postpartum.

Vă amintiți de încălzirea la școală? Mai întâi făceam cercuri cu încheieturile, apoi cu coate, apoi toți umerii și la fel cu membrele inferioare și gâtul. Vă puteți răsfăța cu o astfel de mini încălzire chiar și în pat, la câteva ore după naștere. Este ușor și măcar vă veți pompa sângele puțin. Dacă vă simțiți deja în formă, mergeți la o plimbare. Chiar și micuțul dvs. din cărucior se va bucura de ea. De-a lungul timpului, încearcați diferite intensități de mers și treptat puteți scoate și patinele cu rotile.

Ați facut sport în timpul sarcinii? În acest caz vă va fi mult mai ușor să reveniți în formă. Specialistii recomandă să începeți după naștere cu exercițiile pe care le-ati facut în al treilea trimestru, apoi sa continuati cu exercitiile din al doilea trimestru si in final din primul trimestru. În acest fel, veți reveni la formă pe care o aveați înainte de a naște.

Cvičenie v tehotenstve

Cel puțin 8 săptămâni de la naștere, nu ar rebuie să mergeți la alergat sau să faceți “jumping” . În timpul sarcinii, ați produs hormonul relaxină, care vă face articulațiile mai vulnerabile. Vă puteți răni cu sarcini grele (alergare, sărituri, aerobic).

Întăriți-vă partea pelvină, spatele și abdomenul

Atât sarcina, cât și nașterea v-au slăbit mușchii. Dacă purtați și un copil în marsupiu, cu siguranță o să vă doară spatele. Exercițiile pentru partea pelvină sunt cele mai simple și puteți începe să le faceți aproape imediat. Unele mame suferă de scurgeri spontane de urină după naștere chiar și cu un efort minim. În acest caz, încercați exercițiile Kegel. Contractați-vă mușchii abdominali de parcă ați dori să țineți urina, țineți apăsat timp de 3 secunde și eliberați. Repetați de 10 ori. Puteți identifica cel mai bine acești mușchi atunci când urinați. Exercițiile Kegel vă vor ajuta să vă întăriți mușchii pelvini.

Atât yoga, cât și pilates vă vor ajuta să vă întăriți spatele, abdomenul și practic toți mușchii. Puteți găsi o mulțime de videoclipuri cu exerciții pentru proaspete mămici pe YouTube. Dacă ați născut prin cezariană, așteptați până când rana chirurgicală s-a vindecat complet. Uneori poate dura câteva luni. Dvs. însuți știți cel mai bine când este timpul și s-ar putea să vă puteți întări burtica imediat după a șasea săptămână.

Înotul întărește și spatele. Atentie, în primele săptămâni după naștere, colul uterin este încă dilatat și bacteriile din apă vă pot provoca o infecție. Cu toate acestea, asigurați-vă că includeți înotul cronometrat în planul dvs. de exerciții.

Posilňovanie po pôrode

Facem exerciții cu alte mame

Hai să recunoaștem. Nu este ușor să-ți pui un covoraș de exerciții acasă și să te apuci de treabă. Ne motivăm și uneori nu este suficient nici asta. Poate sunt în orașul dvs. cursuri de salsa pentru mămici cu bebelusi, exercitii de grup, yoga, etc În acest grup, puteți vorbi cu alte mame și vă puteți include și bebelușii în exerciții.

În acest moment este foarte popular strollering. Mamele folosesc un cărucior cu un copil pentru exerciții fizice. Astfel veți face miscare și micuțul dvs. va dormi în cărucior. Mamă fericită, copil fericit.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.