Aceste schimbări nu vă vor face fericită după naștere

16. mar'17
Aceste schimbări nu vă vor face fericită după naștere

Căderea părului, piele deteriorată, unghii care se rup. În timp ce strășuciți și înfloriți în timpul sarcinii, după naștere, schimbarea hormonilor vă va oferi o surpriza neplăcută. Cu toate acestea, acest lucru nu este nimic neobișnuit și nu înseamnă că sunteți bolnavă sau că ceva nu este în regulă cu dvs. Lăsați panica deoparte, vă vom sfătui ce să faceți cu ea.

Începeți din interior

Din păcate, nu puteț face nimic cu hormonii și aveți nevoie de multă răbdare. Cu toate acestea, alimentația adecvată, hidratarea, mișcarea activă și, dacă este posibil, relaxarea vor ajuta la atenuarea acestor probleme.

O femeie care alăptează ar trebui să bea 2-3 litri de lichide pe zi, ideal mai mult de jumătate până la prânz. Cea mai bună este apa pură sau pentru copii, ceaiurile și supele. Cafeaua cu cofeină, băuturile zaharoase sau prea mult ceai negru nu sunt recomandate. Păstrați întotdeauna o sticlă de apă la îndemână. Hidratarea adecvată ajută la producția de lapte, vă ajută să slăbiți în timpul sarcinii și, de asemenea, hidratează pielea.

Corpul dvs. are nevoie de mulți nutrienți după naștere. Alăptarea este solicitantă din punct de vedere energetic și eliberați multe minerale și oligoelemente în timpul acesteia. Prin urmare, alimentația dvs. ar trebui să conțină o mulțime de legume și fructe, proteine ​​de înaltă calitate, grăsimi și carbohidrați. Pielea, părul și unghiile dvs. beneficiază de vitamina A, vitamine din grupele B, C, D, E și H (biotină). Ar trebui să consumați cu 15 g mai multe proteine ​​și o cantitate mai mare de calciu în timpul alăptării.

Fiți atentă la părul dvs.

Vypadávanie vlasov

Vă poate cădea părul și poate cădea puțin câte puțin, sau chiar și în smochuri mai mari. În timpul sarcinii, cantitatea crescută de estrogen favorizează creșterea părului, dar scade după naștere. Hormonii sunt de vină pentru aspectul trist al periei, pernei sau scurgerii din baie. Aceasta este doar o condiție temporară și în decurs de un an părul ar trebui să înceteze să cadă, dar în trei ani ar trebui să aveți părul în starea inițială.

Cum să îngrijești un astfel de păr? Cu cât sunt mai puține substanțe chimice, cu atât mai bine. În primul rând, alegeți produse cosmetice de înaltă calitate și, dacă este posibil, folosiți întotdeauna un balsam de păr pentru a ușura pieptănarea. Spălarea frecventă a părului nu este benefică și mai ales atunci cade cel mai mult păr. Unele mame rezolvă și această problemă prin tunsoare scurt. Cu siguranță ar trebui să limitați tragerea părului cu un elastic de cauciuc, uscare, îndreptare, ondulare, vopsire, folosirea lacuri și întăritori și, nu în ultimul rând, coafuri care vă stresează părul.

În schimbul acestor tehnici, alegeți eșarfele, bentițele, benzile de cauciuc mai moi și mai mari, care să nu vă trag părul prea mult. Tratamentul părului cu uleiuri naturale este potrivit. După spălare, puteți aplica ulei de cocos pe vârfurile părului.

Unghiile scurte sunt mai practice

Lipsa de vitamine și minerale se reflectă și în calitatea deteriorată a unghiilor, care se pot exfolia. Puteți rezolva problema cu ușurință. Cu o forfecă sau unghieră. Unghiile scurte sunt, de asemenea, mai practice atunci când aveți grijă de un bebeluș și, în același timp, există șanse mai mici ca să-l zgâriați accidental. Calitatea unghiilor se poate deteriora și prin spălarea frecventă a mâinilor. Prin urmare, cumpărați o cremă de mâini de înaltă calitate, cu un conținut mai mare de calciu. Uleiul pentru hrănirea pielii unghiilor este, de asemenea, un supliment excelent.

Acnee și pete pigmentare

Sarcina este o perioadă cu adevărat magică. Femeile care au suferit cândva de acnee ar putea să nu mai aibă probleme cu aceasta. Pe de altă parte, femeile care nu s-au confruntat niciodată cu acnee în viața lor se pot confrunta cu aceasta pentru prima dată după naștere. Desigur, acest lucru nu se aplică în toate cazurile. Hormonii sunt din nou vinovați. Din nou, această problemă ar trebui să fie doar temporară. Vă puteți ajuta prin curățarea regulată a pielii și folosind creme anti-acnee de înaltă calitate, dar până la urmă, trebuie să aveți răbdare.

Problémy s pokožkou po pôrode

O altă problemă comună sunt petele pigmentare care apar în timpul sarcinii. Furtuna hormonală din corpul dvs. încurajează melanina să formeze pigmentare. Acest lucru se manifestă cel mai adesea printr-o culoare mai închisă a mameloanelor, formarea unei linii întunecate pe abdomen (așa-numita linea negra) și, de asemenea, în pete pigmentare, cel mai adesea pe față, gât și mâini. În timp ce sfarcurile și linea negra se estompează după naștere, petele pigmentare pot rămâne. Cea mai bună armă împotriva lor este prevenirea în timpul sarcinii. Adică să nu vă expuneți la razele soarelui, folosind un factor de protecție ridicat și purtând o pălărie. Dacă aveți deja pete pigmentare, așteptați câteva luni pentru a vedea dacă se estompează de la sine.

Dacă petele de sarcină nu dispar, este timpul să vizitați un specialist. De obicei, mamele încep cu creme de albire, dar acestea sunt relativ ineficiente. În plus, unele produse nu trebuie utilizate în timpul sarcinii sau alăptării. Daca nu funcționează în cazul dvs., puteți încerca una dintre urmatoarele proceduri: lumina intensă pulsată, peeling chimic sau microdermabraziune. IPL (lumină intensă pulsată) distruge celulele pigmentare folosind impulsuri de lumină. Peelingul chimic îndepărtează straturile superioare ale pielii folosind substanțe chimice. Și microdermabraziunea, la rândul său, abrazează părțile de suprafață ale pielii. Cu toate acestea, puteți face aceste proceduri numai după naștere și, în unele cazuri, după încheierea alăptării.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.