Fiecare generație de părinți are ceva în comun. Dar ați auzit de părinți mileniali? Ei se pot lăuda cu eticheta celor mai tineri părinți, pentru că s-au născut între 1980 și 2000. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru a fi inclus printre părinții care se numesc mileniali.
Afirmația conform căreia millennialii sunt în esență părinții perfecți nu este atât de exagerată pe cât ar părea. Singurul lor dezavantaj major constă în faptul că părinții și bunicii lor nu îi înțeleg în multe lucruri. Călătoriți prin lume cu un copil? Lăsați tatăl în „concediu de maternitate”? Duceți copiii la cafenele? Da, părinții mileniali iau și ei astfel de decizii. Vă regăsiți în următoarele rânduri?
Încalcă stereotipurile
Părinții milenari nu cred deloc că ar trebui să calce pe urmele părinților lor în educație. Ei educă intuitiv și, deși se pot descurca fără probleme cu generațiile mai în vârstă, nu le permit să sară în cap. Fără să-și facă griji pentru reacțiile celor din jur, mamele merg la muncă la câteva săptămâni după naștere, iar tații rămân fericiți acasă cu bebelușul. Motivul poate fi salariul mai mare al partenerei, dar și dorința de nedescris a proaspătului tată de a se implica cât mai intens în educație.
Arată grozav
Nu poți nega un lucru despre mileniali - arată foarte bine și fac totul pentru a rămâne așa. Cu toate acestea, ei nu fac acest lucru în detrimentul copiilor. Îi iubesc mai mult decât orice și de aceea le pasă de ceea ce poartă. Sunt interesați de slow fashion, susțin designerii locali și vor plăti în plus pentru calitate. Ei folosesc cele mai bune servicii pentru că știu că trăiesc o singură dată și datorită acestui lucru se vor bucura din plin de viața lor alături de copiii lor.
Iubesc libertatea
Milennialii iubesc sentimentul de libertate și nu vor lăsa ca acest sentiment să le fie luat chiar și odată cu sosirea copiilor. Dimpotrivă, se bucură și mai mult de libertate cu cei mici. Cu toate acestea, a iubi libertatea nu înseamnă că le este frică de angajament. Este înțeles mai degrabă într-un sens diferit - milenialilor nu le place să fie legați de un singur loc și, prin urmare, rareori îi veți vedea trăind în propriul lor loc. În același timp, dețin puțin, pentru că mâine se pot muta în altă parte. Călătoresc mult, se bucură din plin de viață și își duc copiii în vacanțe în jurul lumii fără nicio problemă.
Fac ceea ce le place
Și o fac mai ales de acasă. Milenialilor nu le este frică să-și schimbe locul de muncă dacă nu se bucură și nu își îndeplinesc așteptările. Îi veți găsi în cea mai mare parte executând ocupații moderne. Aceștia sunt adesea bloggeri, copywriteri, jurnaliști, programatori, artiști vizuali sau influenți pe rețelele de socializare. Ei caută cariere care să le permită să călătorească mult și să-și dezvolte creativitatea pe care o au de oferit. Nu le place să petreacă timp într-un loc de muncă care nu le permite să se exprime și de aceea nu le este frică să-și schimbe locul de muncă.
Dilema rețelelor de socializare
Milenialii pot fi părinți moderni, dar asta nu înseamnă că petrec fiecare moment liber pe rețelele socializare. Dar desigur că pot. Milenialii sunt, practic, împărțiți în două grupuri - cei care iubesc rețelele de socializare și cel care le urăsc și vă va fi greu să-i găsiți pe Instagram. Cu toate acestea, cei pe care îi veți găsi acolo vor avea un profil plin cu fotografii frumoase din vacanțe sau cafenele și cu siguranță vor avea acolo fotografii cu copilul și partenerul iubit.
Indiferent de etichetele care le-au fost date milenialilor, este sigur că își iubesc copiii mai presus de orice și îi pun întotdeauna pe primul loc. Deci părinți, v-ați regăsit în aceste rânduri?