Piure de dovleac de sezon

Piure de dovleac de sezon

Sezonul dovleacului a sosit în sfârșit! Știm că părinții apreciază mai mult această minunată legumă decât copiii, dar nu trebuie să lipsească din farfuriile lor. În special, dovleacul portocaliu conține o cantitate mare de beta-caroten, un antioxidant puternic care elimină radicalii liberi. Dovleacul este, de asemenea, o sursă excelentă de fosfor, care este al doilea cel mai important mineral din organism după calciu și susține creșterea sănătoasă a oaselor.

Ingrediente

  • 140 g dovleac (ideal Hokkaido)

Mod de preparare

Tăiați dovleacul în jumătate cu o lingură, îndepărtați semințele și tăiați-l în bucăți mai mici. Apoi puneți dovleacul tăiat astfel în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați-l să fiarbă. După gătit, scoateți dovleacul din aparatul de gătiti pe aburi și îndepărtați coaja. Puteți, desigur, să-l îndepărtați înainte de a găti, dar fiți conștienți de faptul că în cazul dovleacului Hokkaido este destul de dificil și chiar puțin periculos. La final, mixați dovleacul fiert și curățat și, dacă este necesar, adăugați apa în care a fost fiert dovleacul.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.