Buturgă Franțuzească de Crăciun

12. dec'19
Buturgă Franțuzească de Crăciun

Nu ne putem imagina Crăciunul fără prăjituri și produse de patiserie delicioase de Crăciun. Dacă sunteți în căutarea unei alternative sănătoase, sunteți la locul potrivit. Desertul tradițional francez - buturuga de Crăciun, este cunoscut în întreaga lume, dar nu se numără tocmai printre cele mai sănătoase delicii. Cu toate acestea, cu rețeta noastră, îl puteți servi și celor mici fără nicio grijă, iar Crăciunul nu își va pierde deloc farmecul.

Ingrediencie

  • 2 banane coapte
  • 1 ou
  • 40 g făină
  • 2 linguri de unt
  • ½ linguriță de praf de copt
  • praf sau extract de vanilie
  • 60 g praf sau extract de vanilie

Mod de preparare

Curățați bananele, tăiați-le felii și mixați bine cu oul, untul și praful de vanilie. Adăugați făina și praful de copt în amestec și amestecați din nou pentru a forma un aluat. Se toarna pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180°C până aluatul devine maro auriu. Între timp se topește ciocolata într-o baie de apă, se umple cu ea aluatul copt si se ruleaza strâns ca o ruladă.

Cu toate acestea, păstrați o parte din ciocolată pentru glazură - acoperiți rulada cu ciocolată răcită, dar nu solidificată și folosiți un cuțit sau o spatulă de bucătărie pentru a crea textura unui buștean de lemn. Dacă doriți să îmbunătățiți și mai mult efectul de buștean, tăiați capetele ruladei și „lipiți-le” pe părțile laterale, creând ramuri tăiate.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.