Nu vrea să doarmă? Poate s-a învățat de la dvs.

13. aug'18
Nu vrea să doarmă? Poate s-a învățat de la dvs.

Insomnia nu afectează doar adulții. Se strecoară adesea în paturile copiilor fără ca părinții să știe despre asta. Uneori este suficient să setați modul potrivit, alteori trebuie să căutați puțin mai adânc, de exemplu în genetică. De unde vine insomnia din copilărie și cum putem să o combatem?

Statisticile arată că majoritatea oamenilor dorm până la o treime din viață, dar, ca de obicei, există întotdeauna excepții. Din păcate, acestea afectează uneori și copiii, care au cel mai mult nevoie de somn. Simțiți că micuțul dvs. doarme mai puțin decât prietenii lui? Avem vești bune pentru dvs. - insomnia poate fi combatetă. Învingeți-o cu copilul odată pentru totdeauna și ofeiți-i vise dulci și binemeritate.

Nu dorm pentru că sunt treaz

Insomnia, variază de la 4 la 41% la copii și adolescenți. Deci nu este un fenomen atât de excepțional, problema este mai degrabă faptul că de multe ori părinții habar nu au de insomnia copiilor lor. Acest lucru se poate manifesta în mai multe moduri – copilul nu poate adormi când părinții îl culcă pe copil, somnul este foarte fragil și întrerupt sau copilul se trezește la primele ore ale dimineții. O consecință neplăcută a insomniei este faptul că, cei mici se simt nedormiți, obosiți, iar durerile de cap, durerile de ochi sau incapacitatea de a se concentra în timpul zilei pot fi, de asemenea, un fenomen însoțitor.

Dacă vă întrebați de ce copilul dvs. nu vrea să doarmă, răspunsul poate fi foarte simplu - genele. Mai exact, așa-numitul gen al insomniei care provoacă trezirea dimineața devreme în jurul orei 4, dar și simptomele menționate mai sus. Până acum, insomnia era considerată o problemă psihologică cauzată de stres, tristețe sau întreruperea violentă a somnului, dar datorită oamenilor de știință britanici, lucrurile se schimbă. Cu toate acestea, adevărul este că aceste evenimente traumatice pot activa anumite gene, iar vârsta critică se spune că este o perioadă de 10 ani. Dacă copilul dumneavoastră suferă de insomnie în această perioadă, o poate duce la adolescență și la vârsta adultă.

Detsky spanok

6 ore si atât?

Cu siguranță fiecare dintre voi a auzit deja că 8 ore de somn sunt ideale pentru ca o persoană să se odihnească suficient și să se trezească revigorat. Cu toate acestea, fiecare persoană este o ființă umană individuală și, prin urmare, are o nevoie diferită de somn. Cineva nu se simte odihnit nici dupa 9 ore de somn bun, pentru altii 4 sunt suficiente pentru a începe o noua zi. Nu durata somnului este importantă, ci calitatea acestuia. Observați cum se simte copilul dvs. după trezire – dacă este bine odihnit și după 6 ore de somn, nu-l forțați să stea în pat de la 7 seara. Desigur, regimul de somn este important, mai ales pentru copii, dar trebuie și setat corect și exact în funcție de nevoile micuțului dvs.

Igiena somnului

Toată lumea respectă igiena corporală cu sinceritate, dar igiena somnului este deja uitată. Ați auzit de ea? Introduceți-o în rutina bebelușului și aduceți-i un somn dulce și liniștit.

  • Puneți copiii la culcare la aceeași oră în fiecare zi, indiferent că este vorba de sărbători sau de anul școlar. Depinde de dvs. si copilul dvs. daca va fi la 8 sau 10 seara, singurul lucru important este că va fi mereu la aceeași oră.
  • Pregătiți nu numai copilul pentru somn, ci și camera. Aceasta ar trebui să fie aerisită, întunecată, mai răcoroasă și mai ales silențioasă.
  • Spuneți nu televizorului, telefonului mobil și tabletei cu cel puțin două ore înainte de culcare. Înlocuiți această rutină tehnologică cu un duș sau o baie și citiți o poveste înainte de a merge la culcare în loc să le priviți.

Somnul sănătos vindecă, iar acest lucru este valabil mai ales pentru copiii care au nevoie să crească. Calitatea somnului afectează nu numai dezvoltarea creierului, ci și calitatea zilei următoare când copiii se trezesc. Faceți-le o zi frumoasă.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.