Biscuiți necoapte cu curmale și sfeclă roșie

08. nov'18
Biscuiți necoapte cu curmale și sfeclă roșie

Căutați o rețetă pentru ceva dulce și sănătos la care copiii să nu întoarcă nasul? Combinați gustul curmalelor dulci și a sfeclei sănătoase! Sfecla roșie întărește sistemul imunitar, care este slăbit la copii în această toamnă, dar viitoarele mame ar trebui să o includă și în alimentația lor - acidul folic conținut în sfeclă roșie reduce riscul de malformații la dezvoltarea fătului nenăscut.

Ingrediente

  • 65 g curmale fără sâmburi
  • 10 g căpșuni liofilizate
  • 20 ml ulei de cocos topit
  • 50 g nucă de cocos uscată
  • 30 g făină de curmale
  • 75 g sfeclă crudă

Pentru cremă

  • 45 g mascarpone
  • 1 linguriță de ulei de cocos
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • 10 g nucă de cocos uscată

Mod de preparare

Tăiați sfecla roșie în cuburi, puneți-o în apaatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și gătiți. După ce ați fiert sfecla roșie, lăsați-o să se răcească și apoi radeți-o mărunt. Mixați curmalele, căpșunile, uleiul de cocos, nuca de cocos deshidratată și făina de migdale într-un blender până se formează o pastă netedă. Adaugăm sfecla roșie rasa și mixăm bine toate ingredientele până se formează un amestec uniform. Puneți o linguriță din amestec în fundul formei de brioșe sau al recipientului Beaba din silicon și apăsați ferm pentru a rămâne aluatul împreună. Deocamdată puneți formele umplute la frigider. În timp ce se răcește, preparați crema amestecând toate ingredientele. Apoi umpleți prajiturile cu crema si dați-le la frigider pentru cel putin 4 ore.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.