Căutați o rețetă pentru ceva dulce și sănătos la care copiii să nu întoarcă nasul? Combinați gustul curmalelor dulci și a sfeclei sănătoase! Sfecla roșie întărește sistemul imunitar, care este slăbit la copii în această toamnă, dar viitoarele mame ar trebui să o includă și în alimentația lor - acidul folic conținut în sfeclă roșie reduce riscul de malformații la dezvoltarea fătului nenăscut.
Ingrediente
- 65 g curmale fără sâmburi
- 10 g căpșuni liofilizate
- 20 ml ulei de cocos topit
- 50 g nucă de cocos uscată
- 30 g făină de curmale
- 75 g sfeclă crudă
Pentru cremă
- 45 g mascarpone
- 1 linguriță de ulei de cocos
- 1 linguriță de sirop de arțar
- 10 g nucă de cocos uscată
Mod de preparare
Tăiați sfecla roșie în cuburi, puneți-o în apaatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și gătiți. După ce ați fiert sfecla roșie, lăsați-o să se răcească și apoi radeți-o mărunt. Mixați curmalele, căpșunile, uleiul de cocos, nuca de cocos deshidratată și făina de migdale într-un blender până se formează o pastă netedă. Adaugăm sfecla roșie rasa și mixăm bine toate ingredientele până se formează un amestec uniform. Puneți o linguriță din amestec în fundul formei de brioșe sau al recipientului Beaba din silicon și apăsați ferm pentru a rămâne aluatul împreună. Deocamdată puneți formele umplute la frigider. În timp ce se răcește, preparați crema amestecând toate ingredientele. Apoi umpleți prajiturile cu crema si dați-le la frigider pentru cel putin 4 ore.