Sunt lucruri pe care părinții copiilor mici le evită în bucătărie. Printre acestea se numără carnea de vită și condimente de diferite feluri. Cu toate acestea, carnea de vită de calitate dintr-o sursă de încredere este mult mai benefică decât, de exemplu, puiul de supermarket. Prin urmare, nu trebuie să o subestimați și același lucru este valabil și pentru condimentele exotice. Adăugați turmeric bogat în antioxidanți la carnea de vitî și răsfățați papilele gustative ale copiilor dvs. cu deliciul mâncărurilor indiene.
Ingrediente
- 150 g morcov
- 60 g cartofi
- 10 g carne de vită
- 1 linguriță de ulei de măsline
- ¼ linguriță de curcuma
Mod de preparare
Clătiți morcovii și cartofii sub jet de apă și curățați-i de coajă. Tăiați cartofii cubulețe mai mici și radeți morcovii în fâșii subțiri. Tocați mărunt și carnea de vită de înaltă calitate. Puneți ingredientele tăiate astfel în aparatul de gătit pe aburi Beaba, adaugați apă până la nivelul 3 și lăsați să fiarbă. După gătit, turnați surplusul de apă într-un castron mic și puneți legumele și carnea fierte într-un blender. Adăugați ulei de măsline și turmeric și mixați bine. Dacă este necesar, adăugați apa în care s-au fiert ingredientele și mixați din nou. Mâncarea preparată în acest fel poate fi servită singură sau cu orez.