Pur și simplu nu poți spune nu clătitelor roz. Faceți copiilor o versiune mai sănătoasă a clătitelor lor preferate de care se vor bucura la fel de mult, dacă nu mai mult. Clătitele roz făcute din sfeclă roșie și făină de migdale sunt, de asemenea, fără gluten și fără lactoză, așa că sunt potrivite și pentru copilașii care fac alergie.
Ingrediente
- 3 buc sfeclă roșie
- 1 o cană de lapte de migdale
- 1 ou
- ½ linguriță de vanilie
- 2 linguri de sirop de agave
- 1 cană de făină de migdale
- 1 lingură de praf de copt
- ¼ linguriță de sare
Mod de preparare
Tăiați sfecla roșie în cuburi, puneți-o în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 în rezervor și lăsați să fiarbă. Între timp, amestecăm într-un castron făina, praful de copt și sarea și mixăm împreuna cu sfecla roșie fiartă. Într-un castron separat, amestecați laptele, oul, vanilia și siropul de agave și adăugați ingredientele amestecate la consistența de sfeclă roșie.
Lăsați compoziția de clătite bine amestecată să stea câteva minute și, la final, puteți să faceți clătitele pe tigaie aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când clătitele sunt suficient de prăjite. Se servesc cu fructe proaspete, frișcă si ciocolată.