Nu există nicio îndoială că micuții dvs. să spună nu clătitelor. Dar dacă clătitele sunt verzi? Poate e suficient să le spunem că până și lui Pompei marinarul îi plac, datorită spanacului. Desi spanacul nu contine foarte mult fier, are totusi un efect foarte benefic asupra organismului.
Ingrediente
- 40 g făină
- 1 ou
- 120 ml lapte
- 180 g spanac
- 2 lungurițe de ulei de susan
- 40 g brânză proaspătă de capră
Mod de preparare
Puneți spanacul proaspăt în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați să firabă. După năbușire, mixați spanacul cu uleiul de susan iar într-un castron separat amestecati oul cu făina și laptele. Adăugați spanacul mixat la acest amestec și amestecați bine. Prăjiți clătitele într-o tigaie bine încălzită, unsă cu puțin ulei. La sfârșit, umpleți clătitele cu un strat generos de amestec de spanac-brânză, rolați sau serviți una peste alta.