Sunt preparate care cer compot dulce. Acest compot de iarnă cu curmale este dulce chiar și fără adaos de zahăr, în principal datorită curmalelor și stafidelor. Dacă îl pregătiți pentru copii mai mici, îl puteți mixa într-un terci, pentru cei mai mari îl puteți servi ca garnitură dulce la masa principală.
Ingrediente
- 260 g mere
- 2 curmale fără sâmburi
- 20 boabe de struguri proaspete sau uscate
- 1 linguriță de ulei de susan
Mod de preparare
Curățați merele, spălați-le, îndepărtați miezul și tăiați-le în cuburi mai mici. Puneți-le împreună cu curmalele fără sâmburi și stafide într-un aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 2 și lăsați să fiarbă. După gătire, puteți face piure de fructe cu puțină apă, dar îl puteți servi și așa fiert, fără a mixa ingredientele.