Îndulciți-vă toamna mohorâtă cu o prăjitură tradițională delicioasă! Veți putea savura alături de copiii dvs. delicioasa prăjitura cu prune fără niciun regret, deoarece conține foarte puțin zahăr, dar un maxim de ingrediente sănătoase. Contine proteine animale din ouă, proteine vegetale din lapte, amidon de făină și vitamine din prune de sezon. Nu așteptați nici un minut și începeți să vă pregătiți!
Ingrediente
- ⅓ ou
- 30 ml lapte
- 7 g unt topit
- 10 g zahăr
- 18 g făină
- 50 g prune
Mod de preparare
Spălați bine prunele, tăiați-le în jumătate și îndepărtați sâmburele. Se toarnă laptele în tigaie, se adaugă untul și se încălzește la foc mic până când untul se topește și se combină cu laptele. Așteptați până se răcește puțin acest amestec și între timp amestecați zahărul cu oul într-un bol. Adăugăm făina și amestecam din nou bine. Turnați amestecul într-o tavă mică de copt, aranjați fructele și turnați amestecul de lapte și unt deasupra. Se pune aluatul astfel preparat în aparatul de gătit pe aburi, se adaugă apă până la nivelul 3 și se lasă să fiarbă. Dupa ce s-a fiert la aburi, lăsăm prăjitura să se răceasca puțin, dar servim cât mai cald.