Vara, cu toții apelăm automat la rețete mai ușoare, care nu ne încărcăm corpul. Pregătiți o astfel de rețetă și pentru copiii dvs. Codul în stil roman, dezosat, ușor de digerat, este prânzul perfect pentru vremea caldă, urmat de înghețată la desert!
Ingrediente
- 90 g roșii
- 80 g fenicul
- 30 g orez
- 20 g cod dezosat
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
Spălați orezul în apă și puneți-l în recipientul pentu orez împreună cu 45 ml apă. Puneți accesoriul în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați să fiarbă. Spălați roșiile și puneți-le în apă clocotită aproximativ 30 de secunde, datorită cărora le puteți curăța ușor. Spălați feniculul sub jet de apă, tăiați tulpina și îndepărtați frunzele de sus. Tăiati apoi feniculul în patru părți si puneti-l în aparatul de gătit pe aburi împreună cu roșiile curățate de coajă și cod. Adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați să fiarbă. La final, mixați toate ingredientele fierte împreună cu uleiul de măsline și serviți cu orez fiert.