Friptură de toamnă cu legume

03. oct'19
Friptură de toamnă cu legume

Toamna este bogată nu numai în culori, ci și în recoltă. Aduce o mulțime de fructe și legume, din care puteți evoca preparate delicioase de sezon pentru copii și adulți. Un exemplu în acest sens este această rețetă grozavă, care, datorită fripturii gătite și mixate, este potrivită pentru copilașii de la 13 luni.

Ingrediente

  • 80 g praz
  • 80 g conopidă
  • 60 g cartofi
  • 30 g steak
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • ¼ linguriță de chimen măcinat

Mod de preparare

Spălați legumele sub jet de apă și începeți pregătirea. Mai întâi, tăiați partea albă a prazului în bucăți mai mici, îndepărtați frunzele și tulpina a conopidei și tăiați și „florile”. Puneți conopida și prazul în apa cu oțet pentru câteva minute și apoi clătiți. Curățați cartofii și tăiați-i și aceștia, iar la final tăiați carnea în bucăți mici. Puneți legumele împreună cu friptura feliată în aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați să fiarbă. Când toate ingredientele sunt fierte, scurgeți-le (nu aruncați încă apa) și mixați. După un timp, adăugați puțină apă, uleiul de măsline și chimenul și mixați din nou. Adăugați mai multă apă dacă este necesar.

Vrei să ai o prezentare generală a tuturor noutăților?
Înscrie-te la newsletter și vei primi întotdeauna informații noi despre reduceri și produse.