Sezonul sparanghelului este scurt, așa că bucurați-vă de el din plin. Sparanghelul este o sursă bogată de vitamina E, conține multe fibre și, pe de altă parte, cu greu ați găsi grăsimi în el. În combinație cu codul veți obține o supă sănătoasă și hrănitoare pentru copii, care va furniza organismului nutrienții necesari.
Ingrediente
- 160 g sparanghel verde proaspăt
- 60 g cartofi
- 30 g cod
- 1 linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare
Clătiți sparanghelul sub jet de apă, rupeți capetele lemnoase și tăiați în bucăți mai mici. Curățați și tăiați cartofii, precum și codul dezosat. Pune ingredientele tocate in aparatul de gătit pe aburi, adăugați apă până la nivelul 3 si lăsați să fiarbă la aburi. Scurgeți ingredientele fierte și mixați bine într-un blender împreună cu uleiul de măsline. După un timp, se adaugă sucul care a fost creat prin gătire, astfel încât supa să aibă o consistență cremoasă.