Ați auzit vreodată de un desert numit trifle? Este un desert tradițional englezesc servit în boluri sau pahare de sticlă. Motivul sunt straturile frumoase, care îl fac să iasă în evidență și îi atrag pe toți cei care văd acest desert. Datorită rețetei noastre, nu trebuie să călătoriți în Anglia pentru a-l savura - îl puteți pregăti din confortul casei dvs.!
Ingrediente
- 5 caise
- 10 frunze proaspete de rozmarin
- 3 linguri de brânză de vaci
- 1 lingură de zahăr din trestie
- 1 lingură de fulgi de ovăz
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Spălați caisele, îndepărtați sâmburele, tăiați-le în bucăți și puneți-le în aparatul de gătit pe aburi. Puneți rozmarinul într-o strecuratoare pentru ierburi si condimente si pune-l cu grijă în aparatul de gătit pe aburi. Adăugați apă până la nivelul 3 și lăsați să fiarbă. În timp ce se gătesc caisele, se topește untul într-o cratiță la foc mic, se adaugă fulgii de ovăz și zahărul. Când acest amestec se colorează în culoarea caramelului, scoateți-l din aparatul de gătit pe aburi și lăsați-l să se răcească. După fierbere, mixați caisele (dar fără rozmarin) și puneți piureul la frigider pentru câteva ore.
În sfârșit vine partea distractivă - stratificarea! Puneți piureul de caise în borcanele de sticlă ca primul strat, urmat de un strat de brânză de vaci și la final un amestec crocant de fulgi de ovăz și zahăr. Repetați procesul de stratificare până când paharul este plin (stratul superior ar trebui să fie un amestec dulce crocant) și puteți servi!