Untul de nuci a fost cândva muzica viitorului, dar astăzi face parte din aproape fiecare gospodărie. Schimbați untul de migdale cumpărat din magazin cu unt de casă, care are un gust mult mai bun! Aveți nevoie doar de un mixer de calitate, de câteva ingrediente și de câteva minute.
Ingrediente
- 2 căni de migdale
- ¼ lingurițe de sare
- ½ lingurițe de scorțișoară
- 2 linguri de sirop de arțar
Mod de preparare
Înmuiați migdalele în apă și lăsați-le să stea așa, ideal peste noapte. A doua zi dimineața, scurgeți apa, puneți migdalele în aparatul de gătit pe aburi și mixați bine. Cu toate acestea, nu uitați că va dura ceva timp pentru a ajunge la consistența ideală a untului. Cănd amestecul are o consistență asemănătoare cu unt, adaugăm sarea, scorțișoara și siropul de arțar și mixăm din nou un timp. Păstrați untul de migdale într-un recipient de sticlă și puneți-l la frigider. Untul preparat în acest fel fără conservanți va rezista aproximativ o săptămână. Este ideal pentru pâinea prăjită cu gem, vafe, prăjituri sau fulgi de ovăz.