Deși prima masă a bebelușului începe cu laptele matern, copiii descoperă treptat noi gusturi. V-ar trece prin cap că nu toți copiii mănâncă piure de mazăre sau morcov, dar din punctul nostru de vedere, farfuria lor este împodobită cu mâncare puțin mai exotică? Aruncați o privire cu noi la ce mănâncă copiii din alte părți ale lumii.
Când inventează un meniu pentru copii, părinții se strecoară adesea într-o rutină și pregătesc aceleași lucruri pentru copiii lor. Faceți aceste mâncăruri tradiționale puțin mai speciale cu un ingredient străin - inspirați-vă din mâncarea copiilor din întreaga lume.
În China se mănâncă pește și orez
Copiii din China cunosc gustul peștelui de la o vârstă fragedă. Părinții lor pregătesc la aburi această delicatesă dezosată, plină de proteine, împreună cu piureul congee. Această garnitură este foarte populară în China deoarece poate fi preparată în multe feluri și poate avea întotdeauna un gust diferit. Congeeul de terci de orez este cel mai des preparat pentru copii cu peste, dar si cu muguri de bambus sau tofu. În părțile de nord ale Chinei, unde condițiile pentru cultivarea orezului nu sunt tocmai cele mai favorabile, îl înlocuiesc cu grâu, de exemplu.
Copiii suedezi mănâncă cârnați tradiționali
Spaniolii au paella, coreenii miyeokguk, iar suedezii au falukorv - un fel de mâncare tradițională care este preparată în mod similar cu popularul cârnaț bolognez. Este formată din carne de vită sau porc amestecată cu amidon de cartofi și condimente de bază, inclusiv sare, piper negru și ceapă. Falukorv este doar pre-gătit și gata de mâncat! Cel mai adesea se servește cu piure de cartofi, paste cu sos de brânză sau fasole. La fel ca majoritatea cârnaților, falukorv suedez are o proporție mare de grăsime, așa că nu este unul dintre alimentele pe care copiii ar trebui să le mănânce prea des.
Caracatițele preferate ale japonezilor
Aveți și dvs. impresia că, caracatițele nu sunt alegerea ideală pentru copii? Ei bine, în Japonia, toate generațiile, de la copii până la pensionari, mănâncă caracatiță. Japonezii pregătesc de obicei această delicatesă din fructe de mare sub formă de găluște rotunde și există două moduri de preparare - takoyaki și akashiyaki. Pentru prima metodă de preparare este nevoie de un ou, iar pentru a doua făină. Se spune că găluștele sunt gustoase, pufoase și o mâncare mai ușoară pe care copiii dvs. o pot mânca cu mâinile ca niște tartine.
Copiii coreeni mănâncă alge marine
Miyeokguk, sau supa de alge marine, este bogată în nutrienți precum fier, iod și fibre. Este consumată nu numai de copii, ci și de mamele după naștere. Algele Nori pot fi găsite astăzi în aproape toate magazinele și sunt o gustare ocazională excelentă. Potrivit mamelor coreene, sunt pline de acizi grași omega-3, calciu și vitamina B12, iar consumul lor se spune că este distractiv. Copiii sunt atrași nu doar de culoare, ci și de textura deosebită, care este crocantă, dar se înmoaie imediat în gură.
Copiii din Spania mănâncă paella
Preparatul național al Spaniei, paella, conține șofran - un condiment popular, dar și alte arome gustoase și sănătoase. Tipul de paella pe care copiii îl pun în farfurie depinde de sezonul curent. Cel mai adesea, însă, puteți găsi în el carne, fructe de mare, orez și legume. Paella este populară în Spania și pentru că prepararea ei este foarte simplă și trebuie să adăugați doar ce găsiți în frigider. Doar amestecați toate ingredientele într-o tigaie și paella este gata!
În India, fasolea mung este la putere
Fasolea mung, ca și alte leguminoase, este bogată în proteine și fibre și se folosește cel mai adesea sub formă încolțită în salate. Fasolea mung are un gust distinct, tipic, pe care îl veți simți în fiecare fel de mâncare la care o adăugați. O gătiți mult mai repede decât alte leguminoase populare, așa că veți și economisi. În India, acest terci de fasole, lapte de cocos și ghimbir este unul dintre cele mai populare alimente pentru bebeluși, așa că spor la treabă și poftă bună!
Mexic și un amestec special de condimente
Mexicanii au propriul lor amestec de condimente, pe care îl adaugă deja în mesele copiilor. Acest amestec, numit achiote, este o combinație de semințe din planta annatto, oregano, usturoi, scorțișoară, nucșoară și oțet. Achiote dă mâncării un gust interesant - doar frecați acest amestec pe puiul la grătar sau adăugați-l în apa în care veți găti orezul. Achiote conține o mulțime de antioxidanți și substanțe antiinflamatoare. Acest condiment puțin uitat oferă fiecărei mese un gust specific care va fi pe placul multor copiilor.
Deci, ce ziceți? Ați găsit un nou favorit printre mâncărurile lumii pentru copii sau preferați să rămâneți fideli bucătăriei clasice românești?